Karhorn Klettersteig

Een klettersteig waarbij we met de lift omhoog gaan. Dat leek ons wel prettig, niet eerst een hele lange wandeling naar de start van de klettersteig. Het weer is fantastisch en we hebben er zin in.

Deze berg ligt in de regio Vorarlberg. Hij start in het plaatsje Warth (in de buurt van Lech). We beginnen vaak de klim met een kop koffie en wat lekkers. Het lekkers was ook erg smaakvol, maar gezien het daar allemaal 4-sterren hotels zijn, waren de prijzen er ook naar. We hebben er maar intensief van genoten…. ;-).

Na dit lekkers zijn we met de stoeltjeslift naar boven gegaan met het uitzicht op de Karhorn. Zodat we goed in het zicht hebben wat we willen “bedwingen”.

Met de stoeltjeslift naar boven richting de Karhorn

Boven aangekomen, moeten we nog een stukje wandelen naar de start van de Karhorn. Dat was ondanks de stoeltjeslift nog een beste klim van ongeveer drie kwartier (als je een Oostenrijker bent). Nu zijn wij niet de meest snelle wandelaars, effe genieten van het uitzicht, hapje en drankje vanuit de rugzak, dus wij deden er wat langer over.
Wij klettersteigen voor ons plezier!

De start

Aangekomen bij de start van de klettersteig, eten we eerst nog even een broodje. Vervolgens onze klimset aantrekken en dan gaan we. Er zijn nog meer beoefenaars van de de klettersteig. Dat is ook leuk om te zien. Je ziet beginners (net als ons) en meer geoefenden.

Voor de Karhorn klettersteig staat dat je er ongeveer 1,5 uur over doet.

Het is heerlijk weer! We genieten en stoppen regelmatig om van het uitzicht te genieten. Onderstaand korte filmpjes en foto’s van onze klim.

Kiekeboe!
  • afbeelding bij Karhorn klettersteig

We zijn al een poosje heerlijk aan het klimmen. Het is echt gaaf. Steeds een stukje hoger en moeilijker. Een kick als je de top weer bereikt. En de top is in zicht!

Top behaald!

Tja en als je naar boven klimt, komt het onvermijdelijke deel dat je ook weer naar beneden moet. Niet ons meest favoriete stuk. Bij de Karhorn, moet je eerst nog een stukje naar beneden klettersteigen en dan nog heel stuk wandelen naar het bergstation van de Steffisalp Express.

Te laat voor de stoeltjeslift

We wilden eigenlijk ook met de lift naar beneden. Maar toen we uiteindelijk bij de lift aan kwamen, was deze al een half uur gesloten…… we mochten nog net de laatste bakkies naar beneden zien gaan met het personeel….. Dat was wel even een domper! Nu moesten we nog een 45 minuten naar beneden lopen. Al met al hebben we over onze afdaling ruim 3 uur gelopen. We hadden de pap wel op.

Als we elkaar dan aankijken, dan overheerst toch de euforie dat we het weer gehaald hebben. De uitzichten, de kracht die het kost, de kick die het geeft. Dit alles overheerst. Dus er volgt zeker nog een volgende klettersteig. De dag hebben we afgesloten met een lekker bord pasta in Tarrenz!

De topo van de Karhorn Klettersteig:

De gelopen route:

Total distance: 4823 m
Total climbing: 595 m

6 antwoorden op “Karhorn Klettersteig”

  1. Toppers zijn jullie. Hartstikke goed. En wat zal het een kick geven inderdaad dat jullie het toch maar weer gefixt hebben. Toppers dus xxx Sylvia

Reacties zijn gesloten.