Katrin Klettersteig

Vandaag maken we onze laatste klettersteig van deze vakantie. Helaas reizen we morgen al weer terug naar Nederland :(. We gaan vandaag naar de Katrin Klettersteig, deze ligt tegen de berg Katrin (1542 m) aan. Deze berg is een onderdeel van het Salzkammergut gebergte nabij Bad Ischl in Oberösterreich.

We zijn vandaag op tijd vertrokken. Ook deze keer is het weer de planning om op zowel de heen- als de terugreis met de gondelbaan mee te kunnen. Het hoogteverschil tussen het bergstation (1.415 m) en het dalstation (469 m) van de Katrin Seilbahn is echt niet grappig om te moeten lopen. De weg terug, met gondelbaan of wandelend, is redelijk steil en we willen nu echt met de gondelbaan terug.
De man achter de kassa waarschuwt ons dat het boven op de berg nog wel mistig is en dat er geen goed zicht is op het dal. We overleggen nog even, maar we hebben al een flinke tijd in de auto gezeten en willen sowieso naar boven. We besluiten naar boven te gaan en daar te beslissen of we gaan klettersteigen of niet.

Bovengekomen hebben we eerst even bij het restaurant van het bergstation ff een kop koffie naar binnen gewerkt en genoten van het doorkomende zonnetje en het uitzicht op de bergtoppen van het Dachsteingebergte die net boven de wolken uitsteken.

Wat een uitzicht! Echt genieten. In de verte zie je onder andere het gebergte Dachstein liggen.

Vanaf het bergstation moeten we eerst over een stukje oude piste afdalen, de einsteig van de klettersteig zit weliswaar op 1390 meter maar daar lopen we niet in een rechte/glooiende lijn naar toe.

We zakken eerst nog een flink stuk naar beneden om vervolgens over allerlei smalle paadjes langzaam weer naar het begin van de klettersteig te wandelen. De klettersteig ligt aan de noordkant dus we hoeven niet in de volle zon te klimmen.

Wandelen 2.0, goed kijken waar we onze voeten neerzetten.
Gelukkig zit er af en toe een stukje touw…..

Bij de einstieg aangekomen!
De temperatuur is heerlijk, wel een hoge luchtvochtigheid. Nog even wat drinken, eten en dan de set aantrekken en gaan.

Gestart, we zijn niet de enige die starten. Het is dus even wachten op elkaar.

Deze klettersteig is toch weer anders dan al die anderen, we klimmen hier langs de bergkam omhoog waarbij we elke keer links en rechts 20-30 meter recht naar beneden kunnen kijken. Wat hem anders maakt is dat hier relatief korte stiftjes zijn gebruikt om je voeten op te zetten. Zeker met de wat nattige omstandigheden aan de noordkant van de berg moet je er voor zorgen dat je schoenen goed droog en vrij van modder zijn, want het is niet veel grip wat je er dan hebt.

Pffff, zuchten, hijgen en klimmen…. YEAH!

Maar gelukkig worden we ook steeds meer bedreven in het klimmen en maken we wat meer gebruik van de staaldraad om ons aan vast te houden of op te trekken. Je legt in deze klettersteig in totaal 150 hoogtemeters af en in tegenstelling tot andere klettersteigen leg je hier best wel flinke stukken alleen maar verticaal af.

Onze namen en website in het grote klettersteig Katrin boek schrijven. “Wij waren hier!”

Er zijn ook gemakkelijke stukjes 😉 .

Dit kruis is op 17 augustus 1910 geplaatst ter ere van Keizer Franz Josef.

Op naar eten en een biertje!!!!!!

De afdaling van deze klettersteig was gelukkig goed te doen. Wel hebben we besloten dat we gaan kijken voor lichtgewicht, inklapbare wandelstokken. Oké, niet alleen kijken….. ook kopen, want het lijkt ons wel prettiger naar beneden lopen.
Maar eerst……….. op naar Katrin Berggasthof….. voor een biertje en wat eten.

Met de lift weer naar beneden!!! Yeah.

Gelukkig zijn tegenwoordig de bakjes iets groter dan vroeger. Dit is dan ons laatste klettersteig verhaal van deze vakantie. Wij vonden het leuk om te doen (klettersteigen en schrijven) en waarderen jullie reacties enorm. We hopen dat jullie ook genoten hebben. En tot een volgend verhaal!
Groetjes Remco en Marlies

De topo van de Klettersteig Katrin:

Klettersteig Katrin route:

Total distance: 2269 m
Total climbing: 280 m

4 antwoorden op “Katrin Klettersteig”

Reacties zijn gesloten.