Middelpunt van Nederland

Na de kerstdagen (iets te veel zitten en eten) wilden we vandaag maar eens wat gaan bewegen. We zijn naar het Middelpunt van Nederland gelopen. Althans een van de middelpunten want er zijn meerdere steden/dorpen die dit claimen. We zijn vertrokken vanaf de parkeerplaats bij Het Wekeromse Zand en lopen al snel richting de rand van het Wekeromse Zand.

Na het Wekeromse Zand gaat het verder door het Luntersche Buurtbosch, we passeren daar een metalen plaat met daarop de afstand tot het Middelpunt van Nederland, je treft deze op meerdere plekken aan in de omgeving. Het lijkt dan nog maar een klein stukje, maar we hebben een route uitgekozen van ongeveer 13 km. We moeten dus echt nog wel een stukje.

Verderop dalen we af naar Het Zandgat, een oude zandgroeve. Aan de andere zijde lopen we via de tijdlijntrap weer naar boven.

Na deze trap is het nog maar een klein stukje tot aan het Middelpunt van Nederland. Om aan de kilometers te komen lopen we niet rechtstreeks naar het middelpunt, maar maken we nog een klein ommetje.

Vanaf het Middelpunt is het een relatief saai stuk tot aan de Ijzerboerderij. We komen langs een Germaanse waterput. Zoals je ziet is deze niet echt, het is namelijk absoluut niet diep. Hier kreeg Marlies last van haar knie en ben ik (Remco) alleen doorgelopen richting de auto. Het laatste stuk vanaf de Ijzerboerderij gaat eerst nog door een stuk bos en daarna langs en over het Wekeromse Zand.

Gelukkig heeft Remco nog wel even de tijd genomen om foto’s te maken terwijl ik rustig aan (lees: strompelend šŸ˜‰ ) langs de verharde weg loop, wachtend op Remco.

We hebben de wandeling ook nog in een film samengevat:

De afgelegde route kun je hieronder zien:

Total distance: 13431 m
Total climbing: 165 m

2 antwoorden op “Middelpunt van Nederland”

Reacties zijn gesloten.