Bierwandeltocht De Snor

Bierwandeltocht de Snor was een van de cadeaus die ik van Marlies heb gekregen voor mijn 50e verjaardag. Op zondag de 28e maart was het zover. Gemuilkorfd en wel gingen we vanaf Veenendaal-De Klomp richting Arnhem om daar een half uur te moeten wachten op de boemel naar de bruisende metropool genaamd Velp šŸ™‚

Vanaf station Velp lopen we eerst door een stukje Velp om vervolgens richting het landgoed (en kasteel) Biljoen te lopen. We stoppen bij een van de vijvers op het landgoed waar Maarten het verhaal van Mooi Ann verteld.

Daarna lopen wel al snel door richting de heuvels van Landgoed Beekhuizen. De eerste stop is op de Keienberg waar Maarten ons laat raden wat de betekenis is van het kunstwerk.

Kunnen jullie raden uit welke bekende symfonie dit afkomstig is?

Het is onderstaande melodie:

En die is geschreven door deze bekende Duitse componist.

Dat was een makkie, toch?

We lopen weer bergaf langs de rand van Velp en komen we uit bij de kegelbaan van de reuzen Brom en Grom…………of was het nu toch gewoon een schietbaan en heeft Maarten een rijke fantasie?

Na wat omzwervingen over Landgoed Beekhuizen komen we uit bij onze pauzelocatie Woodz. Naast de lunch hebben we hier ook onze bierproeverij van Brouwerij de Snor. We proeven hier de Wijze Snor, de Brute Snor en de Snor Bock.

Vervolgens is het weer afdelen in de richting van Landgoed Rosendael. We stoppen even kort bij het Kasteel Rosendael en zijn Bedriegertjes.

Vervolgens is het nog maar een klein stukje richting de Brouwerij waar we een klein rondleiding door het pand krijgen en alvast een indruk van hoe het er uit gaat zien aan de hand van de bouwtekeningen.

Van deze dag hebben we ook nog een klein filmpje gemaakt:

Filmpje van de Bierwandeltocht

De afgelegde route:

Total distance: 21607 m
Total climbing: 3193 m