Leutascher Geisterklamm und Wasserfallsteig

Omdat we de blaren op onze handen hebben staan van de klim van gisteren gaan we vandaag wandelen in de buurt van Schanz. Daar loopt de Leutascher Ache, een zijrivier van de Isar, door de Leutascher Geisterklamm (een kloof). We parkeren de auto er naast café Klammstüberl en beginnen daar even met een kop koffie (want in het appartement kunnen we geen koffie zetten).

De route loopt het eerste stuk nog even door een bos en wat hoger op de helling. Na ca. 10 minuten wandelen kunnen we afdalen in de richting van het water en zien we de Leutascher Ache onder ons stromen. Het pad blijft grotendeels op behoorlijke hoogte boven het water en loopt over een stalen constructie. Onderweg kom je allerlei informatieborden tegen met de geschiedenis van de Klamm, de natuur die je ziet en verhalen over sagen en legenden.

Na de panoramabrug lopen we van de rivier af omhoog naar het wandelpad. Dit wandelpad voert ons weer bergafwaarts langs de oude grensovergang tussen Oostenrijk en Duitsland. We passeren nog een verlaten Gasthof en lopen door tot de berghut aan het begin van de Wasserfallsteig. We eten en drinken even wat, kopen een kaartje en lopen dan in de richting van de waterval. Omdat we hier in Duitsland zijn, met strengere coronaregels, moeten we hier buiten een mondkapje op.

Als we weer terug zijn bij de berghut is het vanaf daar even flink bergop wandelen. We moeten weer even op hoogte komen van het wandelpad door de kloof. We besluiten om het wandelpad weer in tegengestelde richting te bewandelen i.p.v. boven door het bos.

Op het einde genieten we in de zon nog even van een drankje om daarna weer met de auto naar Seefeld in Tirol te rijden. Na een douche en wat andere kleren lopen we weer het centrum in richting de Seefelder Stube (altijd lekker eten).

We hebben zowel de rode, blauwe als groene route gelopen

Van deze dag in de Leutascher Geisterklamm hebben we ook weer een filmpje gemaakt:

De wandelroute:

Total distance: 4938 m
Total climbing: 0 m