Seefelder Spitze

Vandaag gaan we wandelen in de achtertuin. We gaan de Seefelder Spitze (2221 m) beklimmen, maar omdat we niet helemaal levensmoe zijn doen we het grootste deel vanuit Seefeld (1180 m) met de Standseilbahn Rosshütte (bergstation op 1751 m) en de Gipfelbahn Seefelder Joch (bergstation op 2060 m). De Seefelderspitze is onderdeel van de Erlspitzgroep, ook wel bekend als Seefeldergroep en is een kleine zuidwestelijke zijketen van het Karwendelgebergte in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, ten oosten van Seefeld.

Vanaf het Seefelder Joch wandelen we naar de Seefelder Spitze over de bergkam. Je hebt er in beide richtingen een prachtig uitzicht op het omliggende Karwendelgebergte. Dit is ook de eerste keer dat we onze nieuwe wandelstokken uit proberen en we komen al snel tot de conclusie dat we die dingen veel eerder aan hadden moeten schaffen.

Eenmaal bovengekomen genieten we van het uitzicht, schrijven we iets in het gipfel boek en lopen we via de alternatieve route <naam opzoeken> weer terug naar de Rosshütte.

Bij de Rosshütte genieten we van een biertje en een soort Tirolse antipasta plankje met spek, worst en kazen. We pakken de Standseilbahn weer naar het dal en rijden in de richting van het appartement . ’s avond zijn we nog even wezen eten bij Nannis en hebben we nog de Seefelder kapel zien spelen.

Van die dag hebben we ook een filmpje gemaakt:

De afgelegde route:

Total distance: 3146 m
Total climbing: 0 m