Gleirschklamm

Vandaag weer een kloofwandeling maar deze keer is de kloof (Gleirschklamm) veel slechter te bereiken (dus minder touristisch) en moet je er eerst nog een goed uur voor wandelen voordat je er door heen kunt. We starten vanaf de parkeerplaats bij Museum Holzerhütte Scharnitz. We lopen een stukje over de verharde weg maar gelukkig gaat de route tussen twee huizen in, over een grasveldje, de bergen in.

Een hele tijd lopen we eigenlijk parallel aan de Isar, een van de zijrivieren van de Donau. De Isar wordt door een aantal zijrivieren gevoed (waaronder diegene waar wij langs gaan wandelen, de Gleirschbach) die allemaal uit het Karwendelgebergte afkomstig zijn. We passeren nog een berghut, de Scharnitz Alm, maar die is nog gesloten. We blijven nog een tijdje langs de Isar wandelen totdat we bij een brug over de Gleirschbach uitkomen. Stroomafwaarts zie je in de verte, door de kloof, nog de Isar stromen. Wij gaan hier stroomopwaarts, in de richting van de Gleirschklamm. Hier wandelen we een uur lang links en rechts van de Gleirschbach. Soms op 30 centimer afstand van het water, soms op 4 meter hoogte. En overal een geweldig zicht op het kolkende water.

Terugweg

We lopen door totdat we een grote brug over de Gleirschbach tegenkomen. Hier pakken we de Hochwaldweg om weer in de richting van Scharnitz te wandelen. Het eerste stuk is best wel pittig aangezien we vanuit het dal weer Hoch in het Wald terecht moeten komen :). Na zo’n drie kwartier stabileert de route zich en is het met kleine ups en downs in de richting van Scharnitz. Eenmaal weer bergaf komen we opnieuw langs de Scharnitz Alm, deze keer is hij wel openen dus we gaan even op het terras zitten. Aangezien we nog niet gegeten hadden bestellen we een goulash suppe en een biertje. Op het moment dat we dit bijna op hebben begint het ook even zachtjes te regenen. We trekken de regenkleding aan een lopen het laatste stuk weer terug naar de auto in Scharnitz. We besluiten echter wel om niet het wandelpad te nemen maar de gewone weg (we hadden wel even genoeg van al dat klimmen).

Daarna weer terug naar het apartement waar we ons even douchen en omkleden en daarna voor de laatste keer in die week bij de Seefelder Stube gaan eten.

We hebben ook een filmpje gemaakt van die dag:

De afgelegde wandelroute:

Total distance: 12920 m
Total climbing: 0 m