Tweedehands pareltjes

Vandaag zijn Remco en ik naar Zwolle geweest om te kijken voor een wandkast en andere tweedehands pareltjes. Om precies te zijn een Simpla Lux kast. Zeg maar een soort voorloper van de Lundia kasten. Deze kastenlijn bestaat al sinds 1956.

Helemaal goed dus voor ons interieur. Ik ben via Marktplaats aan het zoeken gegaan. Om nu een kast van een plaatje te kopen, dat vond ik eigenlijk maar niks. In Zwolle is Snuisterijen van Hartog gevestigd. Ze knappen zelf kasten en meubels op en hebben zo’n Simpla Lux kast in de showroom staan. Hup, wij op pad om er eentje in het echt te gaan zien. Is dit nu echt wat wij zoeken?

En ondertussen zie ik veel te veel leuke andere zaken. Vazen, lampenkappen, etc. Het leuke is ook dat ze ter plekke bezig is met het opknappen van een sideboard kast. Hoe leuk is dat! We werden gastvrij ontvangen en konden op ons gemak de kast bekijken en aangeven welke onderdelen we graag wilden overnemen. De gehele kast was namelijk veel te groot (4,80 m)

Ondertussen hebben we ook nog een leuk, grappig lampenkapje gezien en een ontzettende mooie West Germany vaas…… Weer helemaal happy gingen we naar huis. Nu maar hopen dat de prijs meevalt. Dat betekend dat we dan het meeste voor onze woonkamer “af” hebben. Kleuren voor op de wand, de vloer wordt geschuurd, de meubels opnieuw gestoffeerd en als alles meezit hebben we ook nog een kast voor al mijn seventies spulletjes…

De tijd vliegt voorbij, nog maar een paar weken (nou ja, 1,5 maand) en dan is de sleuteloverdracht. SPANNEND! Nou, dat was het weer. Tot de volgende keer.