Vanuit Sesto Calende vertrokken naar het zuiden richting Toscane. In Italië betekent dat 1 lange saaie recht snelweg van Milaan richting Bologna. Pas toen we richting Florence reden werd de omgeving wat leuker. Bij aankomst ff boodschappen gedaan in Bucinni en vervolgens lekker bij het huisje een hamburger gegeten en wat snacks naar binnen gewerkt.
De 2e dag zijn we gaan wandelen. Met de auto naar San Martino gereden en daar de berg op gelopen. Het was warm en steil. Het einddoel was het middeleeuwse plaatsje Montebenichi. Vanaf daar was het nog een klein stukje omhoog en daarna weer via een steile weg naar beneden. ’s avonds hebben we gegeten bij Perla Nera in Badia Agnano, echt een aanrader als je in deze regio bent. Wij zijn voor zijn 3 gangen menu gegaan (Remco vlees en Marlies de vis variant)
Total climbing: 1598 m
De 3e dag zijn we naar Siena gereden. Een van de toeristische trekpleisters van Italië en dat kon je merken. Na een half uur rondgedoold te hebben met de auto hebben we die maar bij het station neergezet. Gelukkig kun je daarna met 8 (!) roltrappen weer omhoog naar het centrum. Eerst ff een goede bak koffie gedronken en daarna het centrum doorgelopen. Het is een stad van veel kerken en de meeste daarvan hebben we ook bezocht.
De grote Kathedraal van Siena hebben we gezien de lange rij maar over geslagen. We hebben geluncht bij Osteria Le Logge, een beetje overpriced toeristen trekpleister, maar op zich geen slecht eten. We hadden Fusilloni met eekhoorntjesbrood en zwarte bessen. Marlies is nog even helemaal los gegaan in de Lui-Jo store. Terug in Bucine hebben we bij de slager wat polette gehaald en ik heb nog wat bruschetta’s gemaakt als eten tijdens een spelletje Skip-Bo
Dag 4, na het wat teleurstellende Siena zijn we vandaag naar Castellina in Chianti gereden. We hebben niet de snelweg genomen maar zijn door de bergen heen gereden. En wat een mooi uitzicht heb je daar over de wijnvelden van Chianti. Er is een grote overdekte winkelstraat die zich in de verdedigingswerken van de stad bevindt, leuk om doorheen te lopen. Voor Remco hebben we bij de Blanc Du Nil, een winkel die alleen maar witte kleding verkoopt, een polo gekocht. Daarna ff lekker lunchen met een wijntje bij Il Cantuccio Restaurant Wine Bar – Castellina. Vervolgens zijn we nog even kort in Figline Valdarno geweest. Dit zou een leuk centrum hebben maar dat was omgebouwd voor een feest dus hier hebben we een ijsje gegeten (bloedsinaasappel/peper smaak, bijzonder). Vervolgens terug gereden naar het huisje en daar zelf wat te eten gemaakt.
Dag 5, vandaag hebben we Arezzo bezocht. Dit is in vergelijking met Siena een stuk minder toeristisch maar daarom niet minder leuk. De auto hebben we net zoals in Siena maar bij het station geparkeerd. In beide steden ligt het station namelijk strak tegen het centrum aan en het is een stuk goedkoper. Eerst ff koffie bij Bar Gallini. In het begin van de dag regende het maar dat hebben we opgelost door eerst te lunchen bij Chiantineria.
Daarna op aanraden van de lokale VVV eerst de Diocesi Arezzo Cortona Sansepolcro bezocht en daarna de Cattedrale dei Santi Pietro e Donato. Daarna zijn we doorgelopen naar de Chiesa di San Domenico maar die valt dan wel tegen na alle pracht en praal uit de kathedraal. Toen de bult op naar het Fortezza Medicea, een oud fort uit de 16 eeuw. Hierna zijn we weer richting ons huisje gereden. ’s avonds hebben we gegeten bij Osteria dei Vignaioli in Pieve A Presciano (een klein dorp verder op). Dit was op aanraden van een paar dames die we ontmoet hebben in Perla Nera een paar dagen eerder. Allebei hebben we een pizza genomen.
Dag 6, het was eens tijd om te wandelen. We hebben nu vanuit Castelfranco Di Sopra een rondje om het dorp gelopen. Het dorp ligt op een soort klif ook wel Le Balze genoemd, dit type stadjes kom je vaker tegen in die streek (b.v. Volterra). Je komt er ook langs een zwavelhoudende bron. Het was die dag vooral warm en vochtig dus we waren blij dat het maar een klein rondje was. Na die tijd teruggereden naar ons huisje en ’s avonds heerlijk gegeten bij Alla Corte Di Bacco in Ambra
Total climbing: 781 m
Dag 7, vandaag hebben we besloten om het even kalm aan te doen. We hebben relaxed opgestaan, en zijn in de middag gaan lunchen bij La Locanda Dei Grulli in Pietraviva. Daarna weer naar ons huisje gereden en de koffers alvast ingepakt voor de dag erop. ’s avonds wilde we weer bij Alla Corte Di Bacco in Ambra gaan eten maar die was helemaal vol geboekt. We zijn daarom maar weer naar Perla Nera in Badia Agnano gereden en hebben wederom heerlijk gegeten. ’s avonds hebben we bij Alfiero, onze gastheer, nog wat olijfolie en wijn gekocht voor het thuisfront.

