Vakantie Italië

Vanuit Nederland zijn we, als tussenstop voor onze vakantie in Italië, eerst naar Engelberg in Zwitserland gereden. We hebben daar overnacht in onze eerste AirBnB. In de zomer is Engelberg een heerlijk rustig dorpje met een geweldig uitzicht op de bergen en de altijd groene weiden.

De dag erna zijn we over de Gotthardpas richting Italië gereden. We hadden uiteraard de tunnel kunnen nemen en kilometers lang tegen een rotswand en de achterlichten van onze voorgangers aan kunnen kijken, maar we hebben de tijd deze dag dus we gaan lekker op ons gemak over de Gotthardpas 🙂

Cinque Terre

Eenmaal in Italie zijn we naar onze tweede (en kleurrijke) AirBnB in La Spezia gereden. Van daaruit hebben we in een aantal dagen de vijf dorpen van de Cinque Terre verkend. We hebben alle routes tussen de dorpen bewandeld (het Cinque Terra pad).

Een deel van de route was afgesloten in verband met eerdere aardverschuivingen. Eigenwijs als we zijn hebben we via het strand een sluiproute gevonden naar het originele pad en hebben we deze alsnog gelopen. Alleen om op het einde van het pad tot de conclusie te komen dat er een groot stalen hek was geplaatst en we langs de buitenkant, 10-15 meter boven de grond hangend, er om heen moesten klauteren. Onze vakanties zijn nooit saai 🙂

Volterra

Hierna zijn we richting de plaats Volterra in de provincie Toscane gereden voor het tweede deel van onze reis in Italië. Ook hier verbleven we in een AirBnB. Volterra is best wel een toeristische plaats maar in ons huisje hebben we hier niet veel van gemerkt.

Vanuit Volterra hebben we een aantal wandelingen in de omgeving gemaakt. Een ervan was in de Pavone vallei, waar we ons nog flink vergist hebben in de lengte en de tijd waarop de zon ondergaat eind september 🙂

De dag erna zijn we naar een geothermisch actief gebied in de buurt van Sasso Pisano gegaan. Hier zie je overal stoom en borrelend water uit de grond komen. Bijzonder om mee te maken, normaal associeer je dit met vulkanische gebieden.

Na onze vakantie in Italië zijn we nog een paar dagen naar Oostenrijk gegaan waar we o.a. de gletsjer bij de Gross Glockner nog bezocht hebben.