Rodelbaan en brouwerij Starkenberg

Na de Röbischlucht klettersteig doen we het vandaag wat rustiger aan. Ik (Marlies) had nog nooit in een rodelbaan gezeten dus dat staat op het programma van vandaag. Daarnaast gaan we een Oostenrijkse bierwandeltocht maken ;-).

In Hoch Imst bevindt zich de langste rodelbaan in de wereld. Aangezien ik dit nog op mijn bucketlist had staan, gaan we dit vandaag doen. De Alpine Coaster Imst is een 3,5 km lange rodelbaan. Maar eerst met de lift omhoog naar het “mittel station” van de Imster Bergbahn.

Boven aangekomen moet er natuurlijk eerst gegeten worden ;-), van alle inspanningen hebben we trek gekregen.

Onze buikjes vol, dus op naar de rodelbaan. Remco ging voor op, een foute keuze aan mijn kant bleek later. Ik had natuurlijk voorop moeten gaan. Er moet namelijk zo’n 25 meter afstand tussen de karretjes blijven en ik sjeeste veel harder naar beneden dan Remco, dus ik moest goed blijven afremmen….. hahahaha. Na een korte waarschuwing van mijn kant, liet Remco het gas weer helemaal los. Beneden aangekomen hebben we, als een goed geaarde toeristen, de foto’s gekocht die ze van ons hadden genomen.

Mochten jullie denken, wat heeft Remco een smurfen knie. Dat klopt, hij is vakkundig door mij ingetapet. Naar beneden wandelen de eerste dag, was naast dat het heel vermoeiend was, ook niet goed gegaan voor zijn knie. Maar met tape, loopt Remco weer als een kievit (of was het nu een pinguin).


Na de rodelbaan zijn we weer terug gereden naar Tarrenz. Vanuit onze Airbnb zijn we gaan wandelen naar kasteel Starkenberg, waar we de rondwandeling van de BierMythos hebben gelopen. Het was gelukkig maar een wandeling van ruim een kwartier. We zouden het namelijk rustig aan doen vandaag ;-).

Brouwerij Starkenberg

Starkenberg bier is voor Tirol wat Grolsch is voor Twente. Het is één van de grootste brouwerijen gevestigd in een kasteel. Kasteel Starkenberg. Dit kasteel is in 1310 tot 1339 door Heinrich von Starkenberg zelf gebouwd.

Hé Remco, nee ik wil je niet inruilen, niet met het bier er nu vandoor gaan……

De dag sluiten we af, met wat bier aankopen en een hapje eten bij het kasteel Starkenberg.

Morgen gaan we weer klettersteigen. We trachten de Kahorn te bedwingen. Dank voor het lezen en tot het volgende verhaal.

Eén antwoord op “Rodelbaan en brouwerij Starkenberg”

Reacties zijn gesloten.