Bierwandeltocht D’n Drul

De dag na Hemelvaart start met een treinreis richting Nijmegen. Vandaag lopen we de bierwandeltocht D’n Drul. Een brouwerij op een boerderij net buiten Groesbeek.

In Nijmegen moeten we eerst met de bus een stukje richting het vertrekpunt. Eenmaal aangekomen staan Maarten, Elise en Arnold ons al op te wachten.

We lopen direct van de drukke straat in de richting van het park Kopse Hof. Na het park dalen we af door de Heerlijkheid Beek in de richting van het plaatsje Beek. Vanuit Beek gaat het vervolgens op en neer over de stuwwal. Halverwege op de oude grens tussen Nederland en Duitsland komen we Corien en Remco nog tegen die het N70 pad aan het wandelen zijn.

Van daaruit is het weer bult op richting onze lunchlocatie, pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg. Voor het terras staat een kleine file dus we moeten even 20-30 minuten wachten. Hier genieten we van een pannenkoek en een Rooie Duivel (bier) van Brouwerij de Hemel. Hierna is het overwegend “berg”afwaarts in de richting van de Brouwerij. We passeren nog een veld waar wat paragliders aan het oefenen zijn en verderop, bij de Canadese begraafplaats, passeert een oud vliegtuig ons nog.

We zijn er!

Bij de brouwerij aangekomen worden we verwelkomd door de hoofdbrouwer Roland Boschman. Hij laat ons zijn brouwerij zien (een 2m3 installatie met blik- en fles afvullijn). Ons eerste biertje, de Eigenweizen, drinken we rechtstreeks uit de tank (jammie). Daarna proeven we buiten de overige bieren van D’n Drul. De worst die we er bij geserveerd krijgen is afkomstig van de koeien die verderop in het weiland staan en gevoed worden met de bierbostel van D’n Drul (lekker circulair en duurzaam).

Na ons bezoek is het nog een stukje, helaas door de regen, in de richting van Groesbeek waar Maarten en wij weer richting huis reizen.

Van de hele wandeling hebben we ook nog een video gemaakt:

De afgelegde route (met dank aan Elise):

Total distance: 15141 m
Total climbing: 362 m