Een week naar Wenen

Na een hectische, drukke periode met de start van het bedrijf en de verhuizingen van de Slompjes naar de nieuwe appartementen hebben we besloten om het dit jaar maar eens rustig aan te doen. Dus gaan we beginnen met een week Wenen bezoeken en genieten van deze historische stad.

Remco is er al een keer geweest, maar voor Marlies is het de eerste keer. Dus dat wordt dan de volledige Sisi-tour in Schloss Schƶnbrunn, Sachtertorte eten in Hotel Sacher, het Prater park bezoeken, naar de Donauturm en nog veel meer šŸ™‚

Op zaterdagochtend om kwart voor vijf in de ochtend vetrekken we. We zijn niet over de altijd drukke A3 gegaan maar zijn voor Oberhausen al richting Dortmund en Kassel gereden en daarna richting het zuiden om dan vlak voor NĆ¼rnberg weer op de A3 uit te komen. We zullen nog wel een mooie prent krijgen van de Duitse justitie want ergens, toen ik aan het zoeken was naar de weg, ging ik te hard over een brug šŸ™

Vlak bij Passau was het aan zijde richting Duitsland erg druk, het leek alsof ze daar een uitgebreide controle uitvoerden op Corona testbewijzen. Ben benieuwd of we dat vanuit Tirol ook hebben op de terugweg. In Oostenrijk ging het eigenlijk vlot in de richting van Wenen (al is dat nog steeds 2-2,5 uur rijden). We hebben de auto geparkeerd bij een P+R in Hutteldorf waar zich ook een eindpunt van de U-bahn bevindt om van daar uit richting het centrum te reizen.

Ons hotel, Drie Kronen Wien City, zit vlak bij de Naschmarkt. De Naschmarkt is een overdekt deel van de rivier de Wien en daarboven op hebben ze een permanente voedsel markt gebouwd gecombineerd met allerlei eettentjes.

Snel ingecheckt en daarna eerst een hapje gaan eten bij Zur Eisernen Zeit. Een typisch Oostenrijks restaurant en tevens het oudste restaurant op de Naschmarkt. We hebben beiden een soepje genomen en daarna een Weinerschnitzel (kalfsvlees uiteraard). Daarna nog even over de Naschmarkt geslenterd en besloten om nog een afzakkertje te halen bij Vytopna. Een cafƩ / restaurant waar het eten en drinken met een treintje wordt bezorgd (check het filmpje). Daarna hadden we de pap wel op en zijn we naar het hotel teruggelopen.

Van deze dag hebben we ook nog een filmpje gemaakt.