Rondje door Wenen

Na een goede nachtrust (en die hadden we wel nodig na de heenreis) gaan we eerst even rustig ontbijten en dan aan de wandel door de Innere Stadt.

We lopen vanuit ons hotel eerst in de richting van de Weense Staatsopera. Daarna lopen we langs het Albertina museum naar de Burggarten. In de Burggarten zie je ook het Schmetterlinghaus, een grote glazen koepel met alleen maar vlinders.

We lopen door het Burggarten park, langs het Mozart monument en voor het immense grote Hofburg langs. Hofburg was eeuwen lang het (winter)paleis van de Habsburgers, een adellijke familie die tussen de 13e en 20e eeuw over grote delen van Europa regeerden. Zelfs nog een korte tijd over Nederland.

Van het paleis lopen we door naar de Volksgarten, een prachtig aangelegde tuin met diverse horeca, dus daar hebben we even koffie gedronken.

Van daaruit wandelen we langs het Parlementsgebouw (in de steigers), door het Rathauspark, langs het Wiener Rathaus (in de steigers) en de Votiv Kirche (ook in de steigers). Daar hebben we dus geen leuke foto’s van . We lopen door het Joodse kwartier met al zijn (niet goedkope) merkenwinkels en daarna richting de Stephansdom. Even binnen gekeken en de lift in de Noordtoren genomen om over Wenen heen te kunnen kijken.

Even terug naar het hotel

Vanuit daar even terug naar het hotel want Marlies vindt inmiddels op hakken lopen niet meer grappig. Even uitgerust op de hotelkamer en daarna weer aan de wandel. Vanuit het hotel zijn we binnendoor naar het Resselpark gelopen en van daar langs de technische universiteit en Karlskirche. Over de Lothringergasse richting het Stadspark, vanaf daar hebben we eigenlijk langs de Wien gelopen totdat we bij het Donaukanaal aankwamen. Daar zijn we onder langs het kanaal gelopen in de richting van het Donaubad en even verder wat gedronken op het terras van Motto am Flus.

Daarna met een paar slingers (niet van de drank) in de richting van ons avondeten bij Bier & Bierli. Lekkere bieren en lekker eten, ik een steak tartaar en Grostl en Marlies Chickenwings, Zweibelrostbraten en Pallatschinken). Daarna weer rustig in de richting van het hotel. Morgen is het vroeg opstaan om een hele dag naar Schönbrunn (het zomerpaleis van de Habsburgers in Wenen).

Van de hele dag hebben we ook nog een filmpje gemaakt: