Klettersteig Stoderzinken

De klettersteig Stoderzinken bevindt zich in het Kemet gebergte, dit is het kleine broertje van het Dachstein gebergte. Stoderzinken is een berg met een fantastisch uitzicht. Je hebt daar ( vind ik) één van de mooiste uitzichten over Oostenrijk. Het is adembenemend!

Je rijdt de berg Stoderzinken op via een tolweg. Zonder problemen rijdt je er in, maar je mag er niet meer uit zonder eerst tol te betalen ;-). Je kunt hier niet alleen klettersteigen, er zijn allerlei wandelroutes, fietsroutes, ziplines, etc.

De Stoderzinken is 2048 m hoog. Er zijn onder meer verschillende klettersteig routes uitgezet met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Wij hebben de route Franz genomen, die is de langste en in de categorie B-C.

Maar na de autorit zijn wij eerst toe aan een bak koffie bij Berggasthof Steinerhaus. Ondertussen genieten we van het heerlijke weer en fantastisch uitzicht.

Oostenrijks op zijn mooist. Vanaf de berg Stoderzinken en heb je echt een waanzinnig uitzicht over Oostenrijk heen. Adembenemend!

Start van de klettersteig

Vanuit Steinerhaus moesten we we eerst naar Friedenskircherl wandelen. Daar konden we onze set aantrekken en beginnen aan onze klettersteig.

In tegenstelling tot alle klettersteigen die wij tot nu toe hebben gedaan, beginnen we hier met naar beneden te klimmen. Dat is dan toch net even anders dan anders. We hebben er veel zin in. Het weer is fantastisch en na een rustdag, willen we toch weer de kick van de top behalen voelen.

Remco is al een razende Roeland naar beneden aan het gaan.

Zoals hiernaast te zien is, is de wand best steil. Die twee klimmers voor ons gaan redelijk vlot naar boven en wij zien dat op de juiste manier hangen in de armen een hoop scheelt. Een mooi tocht om het te leren.

En weer door!

Ook dit is een klim, waarbij je continue moet doorgaan met klimmen. Er zijn weinig mogelijkheden om een foto cq. film momentje te maken. Zeker als je als eerste gaat, was dat vrij lastig. Maar gelukkig hebben we een paar momenten kunnen vast leggen (gelukkig).

Soms is lange benen hebben, toch fijn…….

Smalle richeltjes, met gestrekte armen hangen en dan stapjes op zij zetten, grote stap zetten over een kloof heen. We hebben weer een hoop dingen gedaan. EN! weer bovenaan gekomen! Wat waren we blij.

Na 2 uurtjes klettersteigen is het nog een kleine wandeling naar het gipfel kreuz. Daar willen we natuurlijk naar toe en onze naam in het boek zetten, hahaha. Ondertussen hebben we tijd om van het mooie uitzicht te genieten.

panorama foto

De top behaald

Het is nog een kleine 20 minuten lopen naar het gipfel kreuz en dan kunnen we er weer eentje bij schrijven. YES! gehaald.

Nu nog een uurtje terug wandelen naar Berggasthof Steinerhaus. De klettersteig spullen weer in rug- en heuptas en we wandelen al genietend naar beneden. Onderweg komen we nog een 3,5 ton wegend standbeeld tegen. Dit is in 1968 gemaakt ter ere van Dichter Peter Rosegger die in 1902 hier is geweest.
We zijn ruim voor sluitingstijd bij Steinerhaus. Dat betekend dat we nog een hapje kunnen eten daar, voor we weer in de auto stappen richting huis.

Proost! Bedankt voor het lezen van onze blog. Tot een volgende keer.

De topo van deze Klettersteig:

En de wandelroute er naar toe:

Total distance: 2710 m
Total climbing: 280 m

2 antwoorden op “Klettersteig Stoderzinken”

  1. Vandaag ziet het er stuk ontspanner uit. Wel steeds een prachtig uitzicht hè. Machtig mooi!

Reacties zijn gesloten.